20 de gener, 2011

De rentador, res

Ahir vaig veure el meu primer ós rentador. Curiosament, ell no va experimentar la mateixa alegria que jo i va evaporar-se.



Només es pot distingir que una cosa fosca està passant pel damunt de la valla. Té una cua a franges i la cara amb una mena d'antifaç. Fa com tres vegades un gat, la mida d'un gos menor que un pastor però força més gran que un xiuaua.

I de rentador, res. A no ser que sigui en el sentit de "llogador" que diuen els hispans ací: quan renten un cotxe vol dir que el lloguen. No és possible entendre del tot el castellà nord-americà sense saber anglès. Ve a ser una mena de castellà light per a anglosaxons. Vaig poder-ho comprovar en una visita a l'escola de la Lynn, on tenen una classe d'immersió en castellà. Els llibres que tenen com a suport docent estan traduïts de l'anglès d'una manera tan bastarda que posa els pèls de punta. Crec que no cal que ens preocupem gaire més per si el castellà ens ha d'esborrar del mapa. Les editorials barcelonines en castellà s'haurien d'espallongar, perquè de mercat n'hi ha...

Diuen que el bon temps seguirà encara una setmana...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.