16 de gener, 2011

Un món com un paraigua

Mentre el Villa marca el 4-1, tinc uns minuts per explicar un aspecte interessant de com s'organitza una societat com aquesta on els bons dies són aquells en què no està tot el dia plovent (setze graus i la gent pels carrers mullats amb samarreta de màniga curta).

M'han fet veure que molta de l'activitat social actualment es canalitza a Portland amb un servei internàutic anomenat meet-up. Us apunto com a exemple els relacionats amb el cafè:


http://coffee.meetup.com/cities/us/or/portland/


el meu preferit, els dels POETS, ja entendreu per què.

Hi ha mil iniciatives que de moment m'han permès trobar quatre persones interessades a fer un cop per setmana un intercanvi de conversa: una hora en castellà per una d'anglès. La gent d'ací que aprenen castellà diuen cuadra per mançana, carro per cotxe... o sigui que aprenen el llatinoamericà i valoren l'oportunitat de conversar en castellà europeu. Per això no m'ha costat gens trobar socis per fer conversa.

Generalment es troben en llocs públics, bàsicament bars, com el que us proposo que visiteu:

http://www.mothersbistro.com/


És sorprenent veure a les deu de matí el local ple de gent dinant (de fet, més aviat és un esmorzar dels d'abans, quan es feia primer el desdejuni), més gent encara que l'asseguda esperant dreta per tenir una taula i tots els portals immediats plens de gent esperant. Al carrer? Sí, sí, amb un busca d'uns 10x10 centrímetres (algun dia parlarè de les unitats de mesura medievals que fan servir...), que fa llumetes quan t'arriba el torn... I com aguanten les criatures l'espera? Veient els dibuixos o l'equivalent de la terra d'escudella als iPhones de llurs pares (o és que els nens de quatre anys ja gasten iPhone?). Els adults agafen un got d'aquests que fan de carmanyola o termo, que costa 2,25 dòlars i pots reomplir infinitament pel mateix preu. De què? De l'aigua de rentar els plats que deuen reciclar i fan passar per cafè.

Parlant dels gots-carmanyola, tothom en duu arreu. Fins conduint. També xerren per mòbil conduint amb una sola mà; el rècords fins ara el té una jove conduint amb una mà ocupada amb el mòbil i l'altra el volant i el got-carmanyola (no coneixen els cotxes amb canvi manual)...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.