27 de gener, 2011

Piano, piano, si va lontano

No hi ha gaire novetats, per ací, sort dels gols de Barça... segueixo feinejant amb l'anglès i anant a tantes conferències com puc. La darrera va ser sobre "green jobs". Us passo el vincle de la mateixa xerrada en una altra universitat.

Com en altres casos de conferenciants negres, he tingut les meves pegues per seguir-lo. Curiosament, però, només m'he perdut els acudits i les facècies. Mentre parlava en to acadèmic, el seu anglès era transparent per a mi. Però quan passava a fer riure l'audiència, el seu anglès esdevenia críptic. L'audiència era majoritàriament caucàsica i reia unànimement, cosa que ens duu a la conclusió que el problema no era la seva manera afroamericana de fer les facècies, sinó la meva manca de familiaritat.

L'única cosa graciosa que li vaig captar va ser quan va escenificar com una persona l'havia reconegut en un aeroport com el conseller d'Obama que havia estat acomiadat per les pressions de l'ultradreta s.palinista; el desconegut no sabia com expressar-li la seva consternació perquè l'haguessin tractat tan malament, fins al punt que era ell qui havia de consolar l'altre. Una escena presentada amb una notable vis còmica. Però el millor era al començament de l'escena, imitant caricaturescament el moment en què aquell home l'havia reconegut mirant-lo amb incredulitat: "tu... tu... tu... tu ets l'home verd" (the green man), tot seguit va tornar al seu paper acadèmic i mostrant el dors força negre de les seves mans a l'audiència, va espetegar: "Aquesta és l'Amèrica postracial!" per a deliri de l'audiència, farcida de militants demòcrates, segons es va evidenciar en múltiples moments en què va demanar que aixequessin les mans els que havien estat en tal manifestació o havien col·laborat en tal campanya.

I mentre el ZP es fa enrere dels compromisos adquirits amb els productors d'energies netes (us sona?), als EUA pregonen que la sortida de la crisi requereix donar un impuls en aquestes energies; aquests espanyols, sempre contra la història... vejam si ens en desfem aviat!

Bé, si no em toca la rifa, no crec que en les properes setmanes pugui anar donant gaire novetats, perquè no penso resumir-vos totes les xerrades a què assisteixi, ok?

I aquí seguim sense neu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.